Exista mii de lucruri care va pot frange sufletul. Ar putea fi un eveniment mai mare, precum un divort sau decesul unei persoane dragi ori ceva mai putin tangibil, precum o panica ascunsa ca viata trece pe langa voi. In acest stadiu este foarte usor sa cadet in depresie. Uneori, acest lucru nu poate fi evitat.

Recastigarea puterii asupra propriei vieti poate parea o sarcina imposibila. De aceea, multumirea de sine va fi si mai mare daca reusiti sa castigati. Dovediti-va voua insiva ca sunteti mai puternici decat credeati si va veti vedea cu alti ochi. Redescoperiti-va si uimiti-va cu maretia puterii voastre spirituale.

Iata 10 lucruri pe care sa le faceti pentru a reusi:

Oferiti inapoi

Ajutorarea celor din jur are un efect minunat de imbunatatire a propriei stari de bine. Cautati o cauza care va marcheaza si implicati-va cu toata fiinta. Implicarea sub forma de voluntar in cadrul diferitelor actiuni poate combate depresia, sa scada nivelul de stres si chiar sa va prelungeasca durata vietii.

In momentul in care vedeti ca ii ajutati pe cei din jur, va veti imbunatati imaginea de sine si senzatia de conexiune cu lumea inconjuratoare.

Inscrieti-va la un curs

Invatarea unor lucruri noi va deschide mintea, lumea si va intareste puterea personala. Totodata, va confera o distragere de la problemele actuale.

Alegeti un subiect care va intereseaza cu adevarat, fie el zoologia, literatura moderna sau astronomie si inscrieti-va pentru a participa la cursurile organizate de facultatea corespunzatoare.

Va veti redescoperi o parte din identitate ce dormita de multa vreme.

Setati-va limitele

Redobanditi-va siguranta de sine prin deciderea comportamentelor acceptabile si inacceptabile. Mentineti aceste limite si diplomat, dar totusi cu o oarecare fermitate, instiintati oamenii din jur despre urmarile incalcarii lor. Va va fi greu sa faceti asta persoanelor dragi, dar va va intari.

Daca va iubesc cu adevarat, vor asculta si vor respecta limitele impuse. Aveti puterea de a decide ce tipuri de comportament permiteti in viata voastra. Folositi-o.

Bucurati-va de propriul spatiu

Curatati-va apartamentul, decorati-l si faceti-l sa fie acasa. Un mediu dezordonat si dezorganizat poate ridica nivelul de stres si va poate afecta respectul de sine. Creati un camin ce va permite sa va relaxati, un adapost care sa va reflecte cea mai buna latura.

Ganditi cu toate cele 5 simturi – o casa nu trebuie sa fie doar frumoasa, ci trebuie sa fie si confortabila, sa va bucurati de timpul petrecut in ea. Pastrati cateva fursecuri intr-un borcan, paturi moi pe canapea si lumanarea preferata pe masuta de cafea. Ascultati muzica pe care o iubiti si acordati-va destul timp in camin pentru a ajunge sa-l iubiti.

Deconectati-va

Deconectati-va de legaturile obisnuite cu lumea inconjuratoare – Facebook, Instagram si chiar e-mail – pe cat de mult posibil. In functie de locul de munca, se poate sa reusiti acest lucru pentru doar cateva ore in fiecare zi. Chiar si aceste ore va pot elibera.

Citeste continuarea articolului aici: 10 modalitati de a relua fraiele vietii atunci cand sunteti la pamant