O persoana extrem de sensibila are sistemul nervos mult mai dezvoltat decat restul lumii.

Acest tip de persoane sunt intuitive, empatice si pot deveni foarte usor suprastimulate. De multe ori se simt acaparate de mediul inconjurator si se retrag intr-o lume interioara bogata si vibranta.

Construirea si mentinerea unei relatii sanatoase poate reprezenta o incercare destul de dificila pentru astfel de persoane. Ca natura, indivizii extrem de sensibili sunt dificil de inteles. Pentru ca simt totul atat de profund, reactiile lor sunt oarecum iesite din comun si ar putea sa confere o stare de confuzie sau frustrare celor din jur. De multe ori, persoanele apropiate lor se vor simti excluse iar un simplu prieten se va simti extenuat de nivelul lor superior de stimulare emotionala.

Persoanele cu un grad ridicat de sensibilitate trebuie sa aiba mai mare grija de ele insesi decat alte persoane pentru a mentine o stare normala de sanatate. Acest lucru se poate efectua cu ajutorul unei comunitati de persoane ce ii sustin si care sunt dispuse sa ii ajute in acest sens.

Iata 14 lucruri pe care le puteti face pentru a ajuta o persoana apropiata cu un grad ridicat de sensibilitate:

1. Sa nu va surprinda daca o persoana extrem de sensibila dispare de pe radar pentru cateva zile.
Se extenueaza foarte repede din punct de vedere emotional si au nevoie de mai mult timp decat o persoana normala pentru a se reface. Lasati-i in pace pana cand au reusit sa isi revina.

2. Daca locuiti impreuna, faceti un efort si incercati sa pastrati un mediu cat mai curat.
Persoanele extrem de sensibile sunt foarte usor acaparate de dezordine.

3. Evitati sa intrati in dezbateri politice sau religioase.
Persoanele extrem de sensibile prezinta un interes crescut pentru aceste subiecte si isi sustin foarte vehement opiniile. Se vor enerva si se vor simti ofensate de parerile contrare, chiar daca va verbalizati dezacordul intr-un mod cat mai diplomatic.

Citeste continuarea articolului aici: 14 metode prin care puteti ajuta o persoana extrem de sensibila sa se dezvolte