Atunci cand introvertitii se afla intr-un conflict…ar putea fi nevoie de o harta pentru a reusi sa urmaresti toata linistea, indiciile nonverbale si comportamentul pasiv-agresiv! -Adam S. McHugh

Conflictele pasiv-agresive sunt, intr-adevar, dificile si derutante. Prin natura lor, aceste tipuri de comportamente evita confruntarile, dar continua sa caute conflictul. Interactiunile pasiv-agresive nu sunt deloc sanatoase si aproape niciodata productive. Din pacate, sunt extrem de comune – in special in cazul persoanelor care nu se simt confortabil cu conflictul sau agresiunile evidente.

Scott Wetzler, doctor psiholog si vicepresedinte al Departamentului de Psihiatrie si Stiinte Comportamentale din cadrul Centrului Medica Montefiore si autor al cartii Viata cu o persoana pasiv-agresiva, numeste acest tip de comportament o ostilitate ameliorata. In aceasta descriere simpla, Wetzler se axeaza pe subiectul frustrarii.

Comportamentul pasiv-agresiv este o demonstratie de putere in care se ofera ostilitate, dar nu se cere acelasi lucru inapoi.

Interlocutorul unei astfel de interactiuni are de ales fie intre a prelua lovitura fara a lovi inapoi sau sa escaladeze situatia intr-un conflict, inevitabil devenind persoana rea.

Totusi, din fericire, exista comportamente din care sa putem alege pentru a evita aceste optiuni neatragatoare.

Iata 3 modalitati mai pozitive de a face fata unei persoane cu un comportament pasiv-agresiv:

1. Pastrati-va o siguranta in comunicare
Multe persoane incurca o comunicare hotarata cu o comunicare agresiva. Cu toate acestea, ele sunt extrem de diferite. Pentru a comunica asertiv trebuie sa fi sincer, concis si disponibil. Comunicarea cu adevarat asertiva nu reprezinta un atac. In schimb, este o portretizare clara a comportamentului in discutie si care ar trebui afisat de ambele persoane.

Citeste continuarea articolului aici: 3 modalitati pozitive de a face fata unui comportament pasiv-agresiv