Precum era de asteptat, industria produselor de ingrijire a pielii este in continua crestere. Aceasta industrie globala a atins $1.21 miliarde in 2016. In 2018, piata produselor de ingrijire a pielii va atinge aproape $11 miliarde.

Pielea este pe departe cel mai mare organ al corpului uman. Este un prim indicator pentru sanatatea si starea de bine a unei persoane. Pielea sanatoasa si porii sunt cei mai importanti factori atunci cand vorbim despre frumusete.

Pe langa sanatate si starea de bine, ingrijirea pileii ar trebui sa fie o prioritate pentru noi. Fara o ingrijire corespunzatoare, pielea este predispusa la anumite simptome dermatologice adverse.

O piele neingrijita devine nesanatoase, fara a mai pune la socoteala, neaspectuoasa.

Contrar opiniilor, alimentele pe care le consumam au o influenta puternica asupra starii generale de sanatate a pielii. Vom enumera cateva dintre acestea pentru a pune in discutie: (1) infundarea porilor si contributia lor la imbolnavirea pielii si (2) cele care ne ajuta sa ne dezvoltam o piele santatoasa.

Iata cele 5 alimente care va imbacsesc pielea:

1. Alcoolul
Desi alcoolul nu contribuie foarte mult la dezvoltarea acneei, este extrem de nesanatos pentru piele. Trebuie mentionat faptul ca unele persoane pot fi consumatoare de alcool si niciodata sa nu dezvolte astfel de afectiuni. Cu toate acestea, incercati sa tineti minte urmatoarele aspecte:

– Alcoolul distruge nivelurile de hormoni, cauza directa pentru acnee si o piele nesanatoasa

– Alcoolul va micsora porii pielii si va creste sansele de infundare a acestora. Prin urmare, o afectiune deja exista va fi afectata sau se vor produce eruptii.

2. Produsele lactate
Multe dintre persoanele care au renuntat (sau au redus drastic) la produsele lactate va vor spune ca au putut vedea imediat schimbari pozitive in ceea ce priveste sanatatea pielii. Se stie ca produsele lactate pot inrautati un caz existent de acnee; ceea ce poate ca nu stiati este ca – in cazul unor persoane – produsele lactate pot fi cauza pentru aparitia acneei.

Citeste continuarea articolului aici: 5 alimente toxice pentru piele