Se intampla des sa stati cu un picior peste celalalt atunci cand va relaxati sau sunteti la un eveniment? De obicei, aceasta pozitie este asociata cu stilul si cultura feminina. Incrucisarea picioarele este un lucru destul de obisnuit si nu atrage atentia.

Poate aduce un plus de stil si eleganta infatisarii unei doamne. Are valoare estetica, dar exista si unele atentionari medicale ce trebuie puse in valoare.

Iata 5 motive pentru care trebuie sa incetati sa va mai puneti un picior peste celalalt:

1. Amortirea muschiilor

Prin incrucisarea picioarelor, se exercita o presiune asupra nervului perineal din spatele genunchiului, nerv care transmite senzatiile in partea inferioara si in labele picioarelor. Daca pastrati aceasta postura pentru o perioada mai indelungata, picioarele si labele piciorului pot amorti.

Astfel apare o durere asemanatoare cu impungerea muschilor cu un ac. Daca aveti vreodata aceasta senzatie, trebuie sa masati cu forta muschii amortiti pentru a readuce circulatia in vene.

2. Paralizie nervoasa

Atunci cand va incrucisati picioarele pentru o perioada considerabil mai lunga, poate aparea tulburarea cunoscuta si ca paralizie nervoasa perineala. Astfel apare incapacitatea miscarii piciorului.

In timpul manifestarii acestei tulburari, puteti fi incapabili de a va misca corect degetele de la picioare. Aceste efecte s-au studiat pe un numar mare de pacienti ce au participat la un studiu in Coreea de Sud.

Daca stati picior peste picior pentru ore intregi, s-ar putea ca picioarele sa va amorteasca si sa nu le mai puteti misca.

3. Presiune arteriala crescuta

Se poate sa fi observat ca atunci cand un medic va examineaza presiunea arteriala, sa va roage sa stati cu picioarele normal, fara a le incrucisa, si mainile lasate jos. Fac acest lucru pentru ca o pozitie confortabila aduce presiunea sangvina la un nivel normal si ii ajuta sa va examineze corect.

Ce se intampla daca va incrucisati picioarele des? Va va creste presiunea din sange. In 2010, sapte studii au aratat ca prin incrucisarea picioarelor, presiunea arteriala creste considerabil. Un alt studiu nu a putut confirma aceasta teorie. Majoritatea studiilor efectuate precum cele mentionate se fac la scara mica.

In Turcia s-au efectuat cercetari in cadrul unei clinici pentru hipertensivi. Iar acest studiu a fost efectuat la o scara mult mai mare. Dupa 3 minute, atunci cand s-au oferit rezultatele, presiunea sangvina era la un nivel normal. Presiunea arteriala crescuta a fost observata in cazul persoanelor care se aflau deja sub tratament pentru aceasta problema.

Citeste continuarea articolului aici: 5 motive pentru care trebuie sa nu mai stati picior peste picior