Pierderea in greutate este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care cineva il poate incerca. Chiar si persoanele motivate si bine-intentionate vor renunta la un exercitiu sau la un program in cateva luni dupa ce s-au apucat. De ce? Pentru ca devine greu. Foarte greu.

Intrebati orice persoana care a pierdut o masa mare din greutate si va vor spune cat de greu poate fi. Cel mai probabil va vor spune ca s-au lovit obstacole peste obstacole; impediment dupa impediment; pierzand cateva kilograme si revenind la greutatea initiala dupa putin timp.

Si apoi mai este si asta…nu conteaza doar sa eliminam kilogramele nedorite, ci sa ne si mentinem greutatea dupa aceea. Majoritatea dintre noi nu isi pot permite un antrenor personal sau un nutritionist.

Trebuie sa ne bazam pe noi insine pentru a naviga pe aceasta cale dificila. Dar asta e chestia…avem tendinta de a supra-complica metodologia (stiinta) din spatele pierderii in greutate.

Inafara celor care sufera de vreo boala metabolica sau o predispozitie genetica la obezitate, majoritatea vor fi programati inconstient de a interpreta dificultatile intalnite in timpul incercarii de a slabi precum imposibilitati. Nu este imposibil…daca stiti ceea ce faceti.

Pana acum am adunat 8 metode simple, validate din punct de vedere stiintific, de a slabi. Veti vedea ca nici una dintre aceste metode nu necesita nimic inafara de putina vointa, disciplina si cunostinte.

Haideti sa incepem!

Iata cele 8 obiceiuri, atitudini si practici ce va vor ajuta sa eliminati mai usor acele kilograme nedorite:

1. Intelegeti ca 30 de minute sunt suficiente

Este o perceptie gresita faptul ca pentru a slabi aveti nevoie de sesiuni lungi de exercitii fizice.

Oamenii de stiinta si cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga spun ca „nu s-a putut determina nici o schimbare semnificativa din punct de vedere statistic in ceea ce priveste alimentarea cu energie sau activitatile fizice, excluzand exercitiile fizice, ce sa poata explica diferenta dintre rezultatele in cazul a 30 sau 60 de minute de exercitii aerobice zilnice.”

Iar situatia poate deveni si mai roz. In cadrul aceluiasi studiu s-a descoperit faptul ca o jumatate de ora de exercitii fizice se traduc prin 25% mai multe sanse de a pierde in greutate decat in cazul unei ore intregi.

2. Invatati elementele de baza ale nutritiei….si cititi etichetele

Citeste continuarea articolului aici: 8 obiceiuri ce va vor ajuta sa slabiti mai usor