Vitamina D indeplineste mai multe roluri importante. Acest nutrient este necesar pentru buna functionare a sistemului imunitar, pentru structura oaselor si pentru prevenirea eficienta a inflamatiilor.

Una dintre cele mai bune metode a de a obtine vitamina D este expunerea pielii la soare. De asemenea, ai putea face anumite schimbari in dieta pentru a consuma mai multe alimente bogate in vitamina D. Cateva astfel de exemple sunt:

Somonul

Somonul poate asigura aproape 227% din necesarul zilnic de vitamina D. Cel mai mare avantaj al acestui aliment este ca ii va asigura corpului acel tip de proteine care maresc masa musculara. Somonul reprezinta o sursa fenomenala de acizi grasi omega-3. Aceste grasimi benefice sustin sanatatea creierului si a inimii.

Sardine

Se spune ca o portie de 100 g de sardine echivaleaza 120% din necesarul zilnic de vitamina D. Precum somonul, sardinele confera sistemului valori suficiente de proteine si acizi grasi omega-3. Consumand sardine in conserva, unde se gasesc cu tot cu oase, vei obtine calciul necesar corpului pentru a combate osteoporoza.

Tipar

Citeste continuarea articolului aici: Alimentele bogate in vitamina D