De obicei, dupa ce ne trezim, mergem direct la bucatarie pentru a ne face o cana de cafea sau sa bem un pahar de apa rece. Cu toate acestea, pentru a putea profita de majoritatea beneficiilor consumului de lichide dimineata, ar trebui sa faceti un compromis in privinta acestor bauturi matinale si sa alegeti o cana de apa calduta in schimb.

Consumul de apa calda la prima ora de dimineata va poate conferi o multitudine de beneficii pentru sanatate si este una dintre cele mai bune metode de a va incepe ziua cu dreptul. Iata o lista a unora dintre aceste avantaje:

1. Alina durerile
Consumul de apa calduta va poate ajuta atunci cand aveti gatul uscat, iritat sau inflamat. Reduce inflamatia din gat si alina temporar durerile.

Acest beneficiu este cel mai evident atunci cand va treziti dimineata cu dureri in gat si aveti dificultati la inghitire. Veti putea observa o ameliorare a durerii aproape imediat dupa ce ati luat prima inghititura.

Apa calduta relaxeaza muschii din zona stomacului si calmeaza crampele.

2. Imbunatateste motilitatea intestinala
Consumul de apa calduta s-a dovedit ca poate ajuta la procesul de digestie in orice perioada din zi. Conform unui studiu efectuat de Jurnalul de Neurogastroenterologie si Motilitate, un grup de pacienti suferinzi de acalazie (o tulburare in care muschii partii inferioare a esofagului nu se pot relaxa, prevenind mancarea de mai tranzita prin stomac) au baut apa calduta pentru a vedea modul in care aceasta ii poate ajuta.

Conform studiului, 58% dintre pacienti au raportat o imbunatatire semnificativa a tulburarii dupa ce au baut apa fierbinte. Consumul a unui pahar de apa calda dimineata inainte de micul dejun va ajuta prin activarea colonului pentru a misca intestinele mult mai usor. Totodata, pregateste corpul pentru absorbtia optima a mancarii de-a lungul zilei.

3. Imbunatateste circulatia

Citeste continuarea articolului aici: Apa rece vs. apa calda: Una dintre ele poate dauna sanatatii