Trebuie sa tii cont de anumite aspecte atunci cand te apuci de amenajarea unei locuinte de mici dimensiuni, iar in functie de necesitatile personale poti transforma un apartament mic intr-un loc plin de viata si cu o atmosfera primitoare.

Cu putina dedicare, vei vedea ca decorarea interioara a spatiilor mici poate fi satisfacatoare, mai ales atunci cand vei vedea rezultatul final.

Secretul este sa gasesti combinatia perfecta a tuturor elementelor atunci cand te apuci de amenajat un apartament mic.

Specialistii recomanda sa optezi pentru mobilier pe masura, bine gandit, sa oferi versatilitate si sa creezi spatii care functioneaza din mai multe puncte de vedere.

Decorarea apartamentelor mici inseamna sa gasesti locul perfect pentru fiecare element decorativ sau piesa de mobilier si sa stii ca fiecare lucru de care ai nevoie trebuie sa aiba locul sau.

In randurile prezentate mai jos vei gasi idei si trucuri care trebuie sa le stii atunci cand incepi amenajarea unui apartament mic.

Culorile deschise maresc vizual spatiul

Indiferent ca este vorba despre vopsea lavabila, tapet sau casete decorative, alege pentru pereti si tavan finisaje in nuante de alb, cu subtonuri calde.

Mizeaza pe culori deschise si pastelate pentru finisaje, mobilier si obiecte de decor pentru a mari, vizual, spatiul si a crea impresia de profunzime.

De altfel, principalele tendinte de design interior pun accent pe cromatica pastel, menita sa reflecte, mai bine, lumina, tonurile de verde, nuantele pamantii si lemnoase.

Culorile deschise ofera apartamentelor mici dinamism, rafinament si eleganta, echilibreaza estetic intreaga amenajare si le fac sa para mai mari decat sunt.

Mobilierul modular si multifunctional ocupa mai putin loc

Daca ai un apartament mic, utilizeaza piese de mobilier multifunctionale, care nu creaza senzatia de aglomerare.

Citeste continuarea aici: Ce trebuie sa stii atunci cand amenajezi un apartament mic