Zona ferestrelor, de unde vine lumina, va atrage intotdeauna privirile musafirilor si trebuie ca totul sa fie aranjat in ton cu restul incaperii. Perdelele potrivite pot mari sau micsora dimensiunea camerei, prin urmare vei avea nevoie de un material de calitate care sa imbrace frumos ferestrele casei tale.

Conform designerilor trebuie sa fii foarte atent la tesatura din care este confectionata perdeaua in momentul in care alegi sa o asezi. De exemplu perdelele din dantela nu se vor potrivi niciodata in camera copilului, ci mai de graba in dormitorul matrimonial, iar perdelele din matase in bucatarie trebuie evitate cat mai mult.

Daca te intrebi cum sa alegi perdelele potrivite pentru incaperile tale, noi te vom ajuta cu cateva sfaturi.

Cum alegi perdelele de calitate

Materialele de proasta calitate isi dezvaluie defectele intr-un timp scurt, decolorandu-se din cauza razelor soarelui si a spalarilor. Perdelele ieftine sunt, de obicei, confectionate dintr-un voal prea subtire, care are un luciu prea intens.

Un material calitativ este placut si fin la atingere, iar tesatura este realizata din fire drepte si uniforme. Astfel de perdele se calca usor si nu isi pierd forma dupa spalare.

Poti opta pentru perdele realizate din materiale naturale, pentru perdele realizate din materiale sintetice sau pentru perdele din materiale naturale care au in compozitie si fibre sintetice.

In prezent, tesaturile din celofibra sau poliester arata mult mai bine decat in urma cu cativa ani, aspectul lor fiind similar celor din fibre naturale, dar cel mai bine ar fi sa optezi pentru tesaturi care combina cele doua tipuri de fibre.

Materialele care „cad” cel mai frumos sunt matasea artificiala, catifeaua si inul. Perdelele din matase artificiala surprind prin durabilitate si nici nu se decoloreaza la fel de repede ca cele din matase naturala.

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi si cum ingrijesti perdelele de calitate

{{clean}}
{{clean2}}