De fiecare data cand ne confruntam cu cumpararea sau schimbarea unui covor, apar aceleasi intrebari: de ce dimensiune am nevoie?

Si nu este singura indoiala: trebuie, de asemenea, sa alegem culoarea, tipul, textura si multe alte lucruri pentru a obtine covorul perfect.

Nu este suficient sa iti placa covorul, acesta trebuie sa fie practic pentru utilizarea zilnica si sa nu te oboseasca, pentru ca, daca alegi un covor de calitate, acesta te poate tine multi ani.

Inainte de a te decide asupra unui model de covor, trebuie sa tii cont de utilizarea pe care i-o vei da sau de ceea ce vrei sa realizezi cu el.

Un covor menit sa aduca caldura in camera copiilor nu este acelasi lucru cu un covor pur decorativ cu care dorim sa cream o atmosfera placuta sau sic.

Iata cateva sfaturi simple de care trebuie sa tii cont, astfel incat alegerea ta sa fie cea corecta si sa fii foarte multumit de noua ta achizitie.

In functie de marime

Pentru ca un covor sa arate bine, trebuie sa ii alegi marimea corespunzatoare. De exemplu, in dormitor, el trebuie sa incadreze patul. Nici mai mare, si nici mai mic.

In living, exista tentatia sa asezi un covor mic intre canapea si fotolii. Nimic mai gresit! Evita aceasta abordare fiindca nu faci altceva decat sa pui accentul pe fiecare obiect in parte.

Alege tot un covor care sa incadreze principalele piese de mobilier si toata incaperea va arata unitar.

In functie de material

Calitatea covorului va face diferenta, deoarece materialele sintetice se vor murdari si apoi se vor curata mult mai greu, iar petele vor fi mai persistente.

Ia in considerare sa cumperi covoare din lana, pentru ca acesta este un material de foarte buna calitate.

Alte materiale bune pentru covoare sunt polipropilena, o imitatie a lanii, bumbac sau sisal.

Acestea pot fi mai ieftine, insa, covoarele sunt o adevarata investitie in timp, asa ca nu ezita sa le cumperi dintr-un material calitativ.

Citeste continuarea aici: Cum sa alegi corect un covor pentru fiecare camera