Durerile din zona gatului pot fi cauzate foarte usor de compresia nervoasa sau de alti factori externi. In urma acestor dureri poate sa apara un disconfort sau o inconvenienta, iar intensitatea acestora poate creste in cazul in care compresia nervoasa a avut loc in zona coloanei vertebrale.

Pe langa durerile simple de gat, disconfortul se poate extinde si catre picioare, dand o senzatie de amorteala sau alte simptome tipice compresiei nervoase.

Din fericire, descoperirile tehnologice si medicale au putut lansa foarte multe tratamente pentru durerile de gat sau compresiile nervoase.

Unele solutii simple de acasa, precum aplicarea unui pachet de gheata asupra zonei afectate sau interventiile medicale majore, in functie de gravitatea cazului, pot alina durerile din zona gatului si compresiile nervoase; de cele mai multe ori, astfel de situatii sunt usor de remediat. Altfel, puteti consulta un medic.

Cauzele compresiilor nervoase si a durerilor de gat
De obicei, un nerv poate fi apasat odata ce trece prin coloana vertebrala, printr-un disc cu hernie sau un pinten osos. Aceste dislocatii pot fi cauzate de artrita coloanei vertebrale sau datorita unui traumatism la coloana vertebrala, in urma caruia au fost dislocate mici bucati din coloana.

Tunelul carpian este o alta zona in care pot sa apara compresii nervoase, deoarece tendoanele degetelor si nervii mediani trebuie sa treaca prin zone foarte inguste pentru a face legatura cu alti nervi.

Persoana care sufera de dureri in zona gatului si de compresii nervoase poate resimti simptome ce includ amorteala picioarelor sau a mainilor, indiferent de zona de presiune asupra nervilor. Uneori, un nerv presat in zona inferioara a coloanei vertebrale poate transmite durerea catre piciorul respectiv si, in acest caz, doctorii si expertii o numesc durere referentiala. Daca nervii se comprima in aria coloanei vertebrale sau a spatelui pot sa apara si spasme musculare.

Compresia nervoasa poate cauza un disconfort mediu, amorteli fara dureri sau poate sa nu produca niciun fel de durere in zona respectiva. Aceasta situatie destul de comuna poate duce la declansarea durerii abia dupa o perioada de timp daca in momentul curent nu se poate resimti amorteala. Durerile intarziate de gat sau in zona scapulara sunt unele dintre cele mai intalnite simptome ale compresiei nervoase, multe persoane care prezinta aceasta particularitate avand dificultati in a arata locul exact al durerii.

Citeste continuarea articolului aici: Durerile si compresiile nervoase din zona gatului – cauze si remedii