Astazi se regasesc intr-o varietate de culori si forme, devenind adevarate obiecte de decor, dar putin stiu ca in urma cu cateva secole acestea au aparut din necesitate, nu din dorinte estetice sau decorative.


Conform designerilor de interior, pentru a ne fi mai usor in armonizarea spatiului si combinarea nuantelor mobilierului, draperiilor, perdelelor si accesoriilor, covorul trebuie sa fie primul lucru cumparat intr-o camera.

Dar pentru aceasta trebuie sa stii ce fel de covor se potriveste fiecarei camere.

Covorul pentru dormitor

Pentru o dimineata reusita si pentru a evita fiorii reci ai podelei este recomandat un covor, care desi este asezat sub pat, sa acopere si o parte din jurul acestuia.

De asemenea, poti aseza cate un covor mai mic, dreptunghiular, de fiecare parte a patului, in asa fel incat sa depaseasca lungimea acestuia. Daca spatiul iti permite, poti folosi mai multe covoare pentru a separa zona in care se afla patul de zona in care se afla biroul sau masuta de machiaj.

Stilul covorului depinde de preferintele tale, dar ca regula generala trebuie sa stii ca daca achizitionezi unul pentru o incapere deja amenajata, e bine sa tii cont de cromatica peretilor si de cea a mobilierului.

Citeste continuarea articolului aici: Ghid pentru alegerea covorului in fiecare camera din casa