Alegerea unei jardiniere nu se face usor, deoarece fiecare tip de floare si planta prefera o anumita forma si dimensiune a recipientului. Jardiniera este selectata pe baza nevoilor, luand in considerare ciclul biologic al culturii florilor, tipul sistemului radicular si conditiile de crestere.

Jardinierele sunt in general preferate pentru exterior, desi exista modele si de interior. Jardinierele pentru exterior sunt fabricate din materiale durabile, care tolereaza cu usurinta precipitatiile climatice si temperaturile extreme.

Acorda atentie prezentei gaurilor in partea de jos a jardinierei. Fara aceste elemente, sistemul radicular al plantei va putrezi, iar floarea va muri. Ultimul parametru este schema de culori si designul. Jardinierele cu forme rotunde sau ovale in tonuri calme, sunt potrivite pentru speciile de flori, iar cele patrate si luminoase, pentru culturile vesnic verzi fara inflorire stralucitoare.

Jardiniera beton

Jardiniera beton creaza un mediu confortabil pentru cei care doresc sa se odihneasca in jurul lor. Se amplaseaza unde se acorda prioritate solutiilor economice, practice si functionale. Jardinierele din beton sunt 100% conforme cu standardele stricte de calitate si cerintele proiectantilor de peisaj urban.

La crearea lor se urmaresc tendintele designului peisajului mondial, tematic si se utilizeaza tehnologii avansate. Prin urmare, jardiniera beton arata organic in orase, pe terasele de vara ale restaurantelor, la intrarile in hoteluri si in curtile mari ale caselor private.

In ceea ce priveste varietatea formelor, aici vei gasi o jardiniera dreptunghiulara clasica pentru flori, un produs trapezoidal sau cubic nestandardizat, precum si modele unice cu elemente sub forma de arcade. Exista multe plante care se simt grozav intr-o jardiniera beton, plante care iubesc doar umbra sau, dimpotriva, razele soarelui.

Jardiniera lemn

Citeste continuarea aici: Jardiniere pentru design urbanistic si privat

{{clean2}}