
Uleiul esential de mimoza a devenit extrem de popular in lumea aromaterapiei precum un agent care va ajuta la relaxarea mintii si la imbunatatirea dispozitiei.
Are un parfum dulceag pe care sigur il vei gasi imbietor si benefic, indiferent daca ai planuit sa adaugi o cantitate mica de ulei in apa pregatita pentru baie sau sa il folosesti impreuna cu un alt ulei vegetal.
Continua sa citesti pentru a afla mai multe despre uleiul esential de mimoza. Dupa, imparte articolul cu persoanele apropiate care doresc sa utilizeze uleiuri esentiale si ajuta-le sa cunoasca beneficiile acestui ulei!
Uleiul esential de mimoza este obtinut din tulpinile si florile unei plante cu acelasi nume. Nativa statului Maroc, planta de mimoza este cunoscuta si sub denumirea de mimosa pudica. Este o tufa spinoasa, ale carei flori seamana cu niste bomboane roz in miniatura. In mod cert, vor intoarce cateva capete!
Acest ulei esential are o culoare aurie si o consistenta destul de vascoasa – nu este neobisnuit sa devina solid cand este pastrat la temperatura camerei. De aceea, inainte de utilizare, ar putea fi nevoie sa il incalzesti!
Din punct de vedere al mirosului, sigur vei ajunge sa adori aroma dulce a uleiului esential de mimoza. Insa, ai putea detecta o tenta lemnoasa si subtonuri ierboase.
Expertii in aromaterapie spun ca se amesteca foarte bine cu mai multe uleiuri esentiale, precum cel de maghiran, de violete, de trandafir, ylang ylang, de iasomie, lavanda sau de muscate. Unii prefera sa il combine cu uleiuri esentiale de cedru, chiparos sau de lichen.
Inainte de a folosi uleiul esential de mimoza pe piele, trebuie sa fie diluat cu un ulei vegetal – poate fi de cocos, de migdale, de jojoba sau de masline. Cu toate ca uleiul esential de mimoza este cunoscut precum un agent cu o intensitate moderata, ar fi o idee buna sa il testezi inainte pe o zona a pielii.
…
Citeste continuarea articolului aici: Multiple moduri in care putem utiliza uleiul esential de mimoza