Multi oameni asociaza papucii in primul rand cu incaltamintea pe care o poarta cand se plimba prin casa – si in cazul adultilor, acest lucru se aplica. In cazul copiilor, insa, papucii au o aplicatie mult mai larga, iar varietatea de modele ingreuneaza parintilor alegerea incaltamintei perfecte pentru copilul lor.

Pe de alta parte, exista multi experti care il conving pe copil sa mearga descult cat mai mult timp prin casa. Deci, cand sa investesti in primii papuci de casa copii si ce ar trebui sa-ti amintesti, ca parinte, atunci cand ii alegi? Ce modele merita atentia ta si care sunt mai bine de evitat? In ce situatii un copil poate purta papuci?

Papuci pentru casa sau gradinita?

Practic, atata timp cat papucii pentru copii sunt uneori balerini sau doar adidasi, copilul ii poate purta si la curte sau la plimbari. Cu toate acestea, aici trebuie sa ne concentram pe papuci, adica incaltaminte purtata in principal in camere inchise.

Intr-o astfel de situatie, ai doua locuri in care copilul este de obicei dotat cu papuci: casa in care sta si o cresa sau gradinita.

In timp ce papucii care se poarta prin casa trebuie sa fie de obicei doar confortabili, in zilele acestea copiii de la gradinita prefera papuci de casa copii Disney decorati: Frozen, eroii filmului „Cars” sau Peppa Pig sunt ultimele propuneri ale producatorilor dictate in primul rand de gusturile copilului.

In timp ce modelele decorate in acest mod sunt adaptate fiziologic la piciorul unui copil, nu exista contraindicatii pentru a nu-l face fericit pe copil achizitionandu-i.

De la ce varsta merita purtati acesti papuci de casa?

In primul rand, este important sa nu-i pui papuci copilului tau imediat ce el sau ea incepe sa mearga – mai ales daca acesta se plimba in principal prin casa.

Este de fapt cel mai bine sa oferi copilului mic posibilitatea de a merge descult, deoarece atunci piciorul nu numai ca invata diferite suprafete, dar are si tensiunea potrivita si modeleaza obiceiuri adecvate.

O alternativa sunt sosetele cu un strat antiderapant sau chiar o talpa de cauciuc, perfecta pentru placi de pardoseala reci. Poti investi in primii papuci de acest fel la fel de bine atunci cand copilul merge la gradinita sau mai devreme – la cresa.

Modele dovedite de papuci de casa

Citeste continuarea articolului aici: Papuci de casa pentru copii: cand, cum si de ce ar trebui sa ii achizitionezi

{{clean}}
{{clean2}}