Dormitorul este locul in care iti petreci cel putin o treime din viata. Este cel mai intim loc al tau, unde te poti simti complet in largul tau.

Este locul in care iti vei reincarca energia pentru a incepe o noua zi si in care vei avea libertatea totala de a te exprima.

Sa dormi pe o saltea prea tare, sa nu stii unde sa pui cartea pe care o citesti, sa ai doar o lampa de tavan care te orbeste chiar inainte de a inchide ochii?

Aceste greseli de amenajare a dormitorului afecteaza modul in care adormi (si te trezesti) in fiecare zi si pot ajunge sa iti afecteze si sanatatea.

Alegerea mobilierului pentru dormitor nu este o sarcina prea complexa in sine, dar este nevoie de timp pentru a indeplini anumite cerinte de baza.

Asadar, acorda-ti timp si efort pentru a alege mobilierul care sa iti completeze dormitorul ideal.

Patul

Indiferent daca e simplu sau matrimonial, patul este principala piesa de mobilier din aceasta incapere, pentru ca, pana la urma, dormitorul este spatiul amenajat pentru odihna.

In functie de dimensiunea camerei si de necesitatile tale, tine cont de cateva aspecte importante atunci cand faci alegerea patului in dormitor.

In primul rand, nu face rabat la calitatea saltelei. Pentru a-ti asigura o pozitie corecta a corpului in timpul somnului, este bine sa alegi fie o saltea cu spuma de memorie, fie o saltea de inalta densitate.

Alege lenjeria de pat si obiectele decorative, cum sunt patura sau pernele decorative, din materiale placute la atingere, care sa nu irite pielea.

Daca spatiul permite alegerea unui pat matrimonial, plaseaza-l astfel incat sa existe spatiul liber de ambele parti ale sale, pentru comoditate de miscare.

Sifonierul

Daca nu dispui de un dressing separat, alege sifonierul din dormitor in acelasi ton cu restul mobilierului, mai ales atunci cand camera este de dimensiuni mici, ca sa creezi un ansamblu unitar.

In plus, in cazul camerelor mici, este important sa alegi un sifonier cat mai inalt, apropiat de baza tavanului, pentru a profita la maxim de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Daca nu ai optat deja pentru acest tip de dulap, foloseste-te de numeroasele variante de cutii sau cosuri de depozitare pe care le gasesti online sau in magazinele de bricolaj, pentru a pastra lucrurile in ordine si a profita cat mai mult de spatiul existent.

Tot pentru a crea ideea de spatiu mai mare, alege, daca e posibil, un sifonier cu usi glisante si acoperite cu oglinzi.

Noptierele

Citeste continuarea aici: Piese de mobilier indispensabile in dormitor

{{clean}}
{{clean2}}