Ca suflete, am venit pe Pamant pentru a trai experiente umane, fiecare dintre noi cautand sa invete din lectii diferite si sa intalneasca persoane diferite. Cu totii avem o cale proprie iar pentru cei ce se afla in relatii, s-ar putea sa fi observat ca drumul pe care va aflati este diferit de cel al partenerului.

Va simtiti mai evoluati spritual decat partenerii vostri? Daca da, ce inseamna asta?

Credinta ca sunteti „mai spirituali” decat ceilalti poate indica…

Aceasta gandire, ca sunteti mai evoluati din punct de vedere spiritual decat o alta persoana, indica faptul ca ar trebui sa mai lucrati la propria dezvoltare. Respectiva conceptie poate crea o diviziune intre voi si cei din jur, o iluzie ce nu reflecta prezenta voastra Divina din interior.

Una dintre etapele conexiunii spirituale superioare este practica non-judecatii.

Daca vi s-a intamplat sa judecati alte persoane pentru nivelul lor de spiritualitate, s-ar putea ca aceea sa fie Starea voastra Superioara care va incurajeaza sa mai lucrati la aspectele sufletesti.

Cu totii suntem o reflexie a altuia, asa ca perceptia unui individ ca fiind mai putin spiritual ar putea fi calea spiritului vostru de a va spune ca trebuie sa cugetati mai mult asupra miezului.

Exista si perceptia comuna ca odata ce ati devenit „o entitate spirituala”, trebuie sa aratati asta prin meditatie, yoga, veganism si alte cai. Chiar daca aceste practici m-au ajutat pentru dezvoltarea personala, asta nu inseamna ca sunt cerute pentru spiritualitate.

In plus, nu exista ceva ca a deveni o fiinta spirituala deoarece cu totii suntem entitati spirituale.

Daca va considerati mai evoluati ca partenerul din acest punct de vedere, acela ar putea fi egoul vostru iesind la iveala, ce impune un stres nenecesar asupra relatiei.

Spre exemplu, acum 4 ani am adoptat o dieta bazata pe plante, simtind ca imi satisfac interesul pentru spiritualitate. Aproape imediat am inceput sa imi incurajez fostul partener sa aiba o dieta vegetariana/vegana pentru ca asa credeam ca il voi ajuta precum am fost eu ajutata.

Mi-a luat o vreme pana am inteles cum aceasta persuasiune mi-a afectat in mod negativ relatia cu partenerul. Avem nevoie sa acceptam faptul ca nu exista bine sau rau cand vine vorba despre Fiinta Superioara. Cu totii avem propria cale spirituala si nu exista o cale catre iluminare.

Consolidarea unei relatii sanatoase in timp ce urmati cai diferite

Exista o idee falsa in cadrul miscarii Spiritualitatii Noii Ere: nu ar trebui sa ramaneti in relatii cu persoanele care nu adera la aceleasi credinte spirituale precum voi. Nu ar trebui sa abandonati relatiile mai vechi; de fapt, ati putea afla ca puteti invata mai mult din ele decat de la persoane asemanatoare.

In ceea ce priveste relatiile voastre, tineti minte ca nu trebuie sa va impartasiti gandurile sau sa impuneti cunostiintele voastre asupra partenerului. Prin simpla axare asupra dezvoltarii personale si asupra cresterii vibratiilor, veti reusi sa mariti intensitatea vibratiilor colective, si in special, a celor apropiati voua.

Eu si fostul meu partener am fost impreuna pentru 4 ani. In decursul relatiei, ambii ne-am schimbat enorm. Valorile, credintele si interesele noastre s-au schimbat radical de-a lungul acelor ani; totusi, am mentinut o relatie sanatoasa de iubire prin faptul ca am ramas deschisi si nu am impus informatii asupra celuilalt.

Citeste continuarea articolului aici: Poate o relatie sa supravietuiasca daca unul dintre parteneri este mai evoluat spritual?