Acum ca vara s-a terminat, este timpul sa ne pregatim casa pentru iarna. Vremea rece inseamna ca petrecem mai mult timp in casa, la adapost de intemperiile specifice acestui anotimp.

Odata cu sosirea sezonului de iarna ai sarcina de a reorganiza si redecora din nou bucataria, astfel incat sa poti obtine un decor confortabil care sa se potriveasca cu anotimpul, bineinteles ca acest lucru nu inseamna ca trebuie sa schimbi toata mobila sau decorul in general, nu, pur si simplu cu detalii simple ii poti da un decor de sezon.

Ideea principala a amenajarii unei bucatarii pentru iarna este ca aceasta poate reflecta caldura si poate oferi un sentiment de confort.

Cu o buna decorare vei putea desfasura intr-un mod mai confortabil diferitele activitati care se desfasoara de obicei in acest spatiu, cum ar fi pregatirea mancarii si alte activitati pentru Craciun.

Asadar, pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa tii cont de urmatoarele idei, astfel incat sa stii cum sa iti pregatesti bucataria pentru iarna.

Nu lasa frigul sa intre

Desi in anotimpul cald nu acorzi atat de multa atentie ferestrelor tale, in sezonul rece trebuie sa te asiguri ca acestea se inchid corespunzator, astfel incat sa te bucuri de tot confortul.

De aceea, daca ai observat ca ferestrele de la bucatarie nu se mai inchid ca in momentul montarii sau ca se simte curent in jurul lor, inseamna ca au nevoie de reglare.

Cu ajutorul unor cunostinte minime, poti sa reglezi singur ferestrele de termopan. Daca acestea nu se inchid asa cum iti doresti, incearca sa inlocuiesti garnitura ferestrei sau sa ungi termopanele cu uleiuri speciale.

In cazul in care tamplaria s-a miscat, poti folosi un imbus pentru a calibra ferestrele atat pe orizontala, cat si pe verticala. Repeta aceste operatiuni la toate ferestrele si asigura-te ca toate functioneaza impecabil.

Repara fisurile din pereti sau din geamuri

Daca ai ferestre din sticla in bucatarie sau fisuri in pereti, de care nu ai avut inca timp sa te ocupi, este indicat sa le repari inaintea de venirea iernii. Este recomandat ca geamurile din sticla sa fie inlocuite, astfel incat bucataria sa nu devina o incapere racoroasa.

In ceea ce priveste fisurile din pereti, nu e intotdeauna necesar sa apelezi la o echipa de specialisti.

Cu putina indemanare si cu ajutorul uneltelor potrivite, te poti ocupa si singur de aceste reparatii usoare. Indiferent daca vorbim despre pereti sau tavan, pentru a repara fisurile va fi nevoie sa indepartezi cu un spaclu tot materialul, pana la tencuiala.

Dupa ce cureti aceasta zona, trebuie sa aplici un chit, iar cu ajutorul unui spaclu flexibil, sa il nivelezi corespunzator.

Citeste continuarea aici: Recomandari pentru pregatirea bucatariei pentru sezonul rece

{{clean2}}