Arhitectura creeaza spatiul, iar lumina il defineste, de aceea ambele trebuie sa lucreze in deplina armonie pentru o amenajare deosebita in orice incapere.

Stiind modul in care iluminatul interactioneaza cu obiectele, culorile si dimensiunea camerei, ne ajuta la proiectarea unor medii in care eficienta, estetica si confortul merg mana in mana.

Iluminarea generala redusa reprezinta punctul de plecare pentru setarea accentelor sau crearea atmosferelor. Cheia este sa combinati diferite tipuri de iluminare in fiecare mediu, deoarece o singura lumina generala poate reprezenta spatiul ca fiind prea plat si fara nuante.

Dezvoltarea luminilor LED a adus mai multa bogatie proiectului de iluminat, datorita dimensiunilor mici care faciliteaza integrarea lor in suprafete, atingand obiectivul de a evidentia volumul si a delimita zonele fara a reincarca spatiul cu foarte multe obiecte de decor.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa reinventezi locuinta ta cu ajutorul luminii:

Creeaza impresia de spatiu cu luminile de fundal

Foloseste lustre moderne inclinate catre perdele, tablouri sau alte obiecte decorative, astfel incat lumina reflectata sa revina in camera. In acest fel, vei obtine senzatia de spatiu marit. Lampile de podea, aplicele de perete sau lampadarele cu design inedit pot scoate mai usor in evidenta suprafata unei camere.

Evidentiaza o parte a camerei sau un obiect

Lumina de accent este utila pentru a evidentia un tablou, un perete, masa sau un colt al incaperii. Practic, in acest fel poti defini foarte usor punctul de atractie al camerei, conferind totodata atmosferei un aer usor dramatic.

Foloseste iluminatul functional in zonele de lucru

Citeste continuarea aici: Reinventeaza locuinta ta cu ajutorul luminii

{{clean}}
{{clean2}}