O renovare completa a unui apartament este un proces complex cu care nu esti obisnuit si probabil ca nici nu stii de unde sa incepi.

Planificarea este importanta, iar pentru a face acest lucru trebuie sa urmezi anumiti pasi, iar rezultatul va fi unul pe gustul tau, iti va depasi asteptarile si vei constata ca nu este deloc complicat.

De asemenea, este bine sa iti faci planuri pentru a sti cati bani vei cheltui si, in acest fel, sa iti faci un buget pe masura buzunarului, asa te vei asigura ca nu vei lasa renovarea pe jumatate terminata.

Nu toti avem o minte creativa atunci cand vine vorba de infrumusetarea casei noastre. De aceea, este extrem de necesar sa cautam idei pentru a le transforma intr-un proiect.

In acest fel, iti vei putea defini gusturile si iti vei face o idee despre ceea ce vei face, ceea ce iti place si iti doresti.

In randurile de mai jos vei gasi o serie de sfaturi de la designeri care iti vor fi utile atunci cand esti hotarat sa incepi renovarea.

Alege un stil

Care este senzatia de care vrei sa te bucuri atunci cand pasesti in living? Care este stilul de amenajare care ti s-ar potrivi cel mai bine?

Ca sa-ti raspunzi la aceste intrebari, deschide sifonierul si analizeaza cateva minute stilul hainelor cu care te imbraci cel mai des.

Preferi tinutele mai sobre si nu reusesti sa te desparti de camasi si sacouri nici in zilele libere sau outfiturile tale sunt mai degraba lejere si comode? Preferi anumite nuante sau paleta de culori in care te imbraci este una foarte larga?

Cum anume te-ai descrie – elegant, formal, traditional sau cu un spirit liber? Preferi monocromaticul sau esti cat se poate de modern, combinand tot felul de nuante?

La fel ar trebui sa fie amenajata si casa ta, daca vrei sa ai in permanenta o senzatie placuta atunci cand ii treci pragul – in raport de gusturile pe care le ai in materie de imbracaminte.

Mai poti adauga si cea mai placuta amintire pe care o ai despre un hotel in care te-ai simtit extraordinar ori dintr-un restaurant la care ai luat masa si pe care nu l-ai uitat nici astazi.

Citeste continuarea aici: Secrete preluate de la designeri de interior pentru renovarea apartamentului