Trebuie sa profitam cat mai mult timp de anii copilariei celor mici deoarece nici nu vom realiza cand vor trece, si sa dam atentie tuturor lucrurilor marunte care ii fac fericiti, bucurandu-ne in acelasi timp alaturi de ei.

Camera copiilor este o lume magica, un refugiu pentru ei, unde se simt in siguranta, unde isi tin jucariile si unde isi petrec timpul liber dupa ce au venit de la scoala.

Este locul unde li se trezeste creativitatea, cheful de invatare, dar si locul unde se exteriorizeaza si se relaxeaza.

De aceea, aceasta camera trebuie sa transmita siguranta si totodata amplitudine, siguranta pentru ca parintii sa fie linistiti ca cel mic nu va avea parte de nici un accident, iar amplitudine pentru ca cei mici au nevoie de mult spatiu pentru a dansa, sari sau juca. Pentru a obtine acest aspect, organizarea camerei este fundamentala, de aceea noi te ajutam cu cateva sfaturi utile si practice

Foloseste piese de mobilier ingenioase

Pe masura ce micutul creste, va intampina alte nevoi si isi va schimba gusturile, de aceea camera trebuie sa fie amenajata astfel incat sa beneficieze de un potential real de transformare. Amplaseaza piese de mobilier care sa ii fie de folos la o varsta frageda, dar si peste cativa ani.

Patul poate include sertare de depozitare sau poate fi extensibil, pentru viitoarele petreceri in pijamale. Asaza un birou cu scaun reglabil pe care copilul sa-l foloseasca atat pentru desen si colorat, cat si in perioada de studiu.

Rafturile suspendate deschise fac organizarea mai usoara pentru cel mic, dar in timp se pot transforma in dulapuri pentru carti sau obiecte decorative.

Acorda atentie elementelor de siguranta

In mod clar, siguranta celui mic trebuie sa fie pe primul loc. Prin urmare, in camera sa trebuie sa existe neaparat o sursa de aer proaspat si lumina naturala, piese de mobilier cu colturi rotunjite sau o podea care sa nu alunece.

Indiferent de anotimp, temperatura trebuie mentinuta intre 20-22 grade Celsius. De asemenea, nu uita de sistemele de siguranta pentru usi, ferestre, prize ori cabluri si doua surse de lumina artificiala, respectiv corpul principal si o veioza pentru copii.

Amenajeaza o camera confortabila

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru decorarea camerei celui mic

{{clean}}
{{clean2}}