Invatarea modul de functionare a Legii Atractiei implica atat o cunoastere buna de sine precum si gestionarea unor anumite tehnici si capacitati. Prin urmare, conceptia potrivita pentru manifestarea acestora implica valorificarea propriei persoane, un mediu social pozitiv si un nivel ridicat de EQ – in alte cuvinte, inteligenta emotionala.

In timp ce oamenii de stiinta si psihologii considera ca unele persoane sunt predispuse genetic unui nivel ridicat de inteligenta emotionala, s-au gasit dovezi incurajatoare ce ne arata ca exista un mod prin care o putem modifica sau modela.

Una dintre cele mai bune circumstante pentru a face acest lucru este examinarea si reglarea anumitor comportamente toxice din punct de vedere emotional. Iata 10 astfel de situatii si cate un sfat la fiecare pentru a sti ce trebuie sa faceti.

1. Reprimare emotionala
In primul rand, este evident ca persoanele cu inteligenta emotionala nu se distanteaza de propriile emotii – chiar si de cele mai neplacute. Pentru ei, toate starile, de la bucurie la furie sau de la anxietate la incertitudine, sunt demne de luat in calcul, permitandu-si sa experimenteze cu adevarat intreaga gama de emotii.

Pentru a reusi si voi sa faceti asta, trebuie efectuati in mod regulat a unui exercitiu mental, in care sa va intrebati pe voi insiva Cum ma simt?si sa permiteti realitatii brute sa va influenteze direct.

2. Triunghiul dramelor

Precum a explicat Stephen Karpman, un terapeut cunoscut pentru modelarea terapiei de analiza tranzactionala, Triunghiul dramelor ilustreaza trei atitudini pe care le puteti transpune atunci cand vine vorba despre responsabilitate si conflict – de obicei, persoanele inteligente emotional evita sa le adopte.

Preluarea rolului de victima va va rapi puterea si responsabilitatea.

Intre timp, pozitia de persecutor va va face mai dominant, mai dojenitor si mai analitic – trasaturi extrem de negative.

In final, in timp ce rolul de salvator pare o idee buna de adoptat, de fapt, va veti axa energia asupra altor persoane pentru a va evita propriile probleme ce trebuie rezolvate. Luati aminte asupra rolurilor pe care le dobanditi intr-o relatie si creati-va o strategie pentru a iesi din acest triunghi al dramelor in momentul in care vedeti ca incepe sa ia contur.

3. Luarea deciziei in cazul influentei variabile
Pentru a face o legatura cu cele spuse anterior, concentrati-va asupra formarii unor legaturi cu cei care va considera egali si cu care voi va comportati asemanator.

Persoanele cu inteligenta emotionala stiu ca acordarea controlului sau dominarea altor persoane va disipa respectul de sine si integritatea; dar, daca se inconjoara de persoane ce ii admira, dezvoltarea personala nu le va mai fi pusa la incercare sau diminuata.

Adevaratii aliati se vor implica in relatii de respect reciproc si va vor sustine de-a lungul vietii pentru a va ajuta sa va manifestati si sa va construiti o viata mai buna.

4. Egocentrism
Intre introspectie si contemplarea excesiva si contraproductiva este o linie foarte subtire – iar persoanele inteligente emotional stiu cum sa manevreze aceasta limita.

Puneti-va in ordine sentimentele, descoperindu-va credintele si ipotezele launtrice care duc la formarea acelor sentimente, dar nu va pierdeti intr-o lume interna deoarece nu veti mai reusi sa o apreciati pe cea externa.

5. Cumpararea atentiei
Puteti convinge oamenii sa isi petreaca timpul cu voi daca le oferiti unele obiecte sau favoruri, dar aceasta cale de relationare cu cei din jur va transmite mesajul ca sunteti capabili doar pe masura contributiei.

Pentru a fi fericiti si pentru a transmite vibratiile pe frecventa corecta pentru exprimarea dorita, trebuie sa va cunoasteti valoarea personala, a voastra ca fiinta. Trebuie sa va expuneti autenticitatea iar cei pe care ii considerati demni de a va cunoaste, va vor iubi indiferent daca sunteti „utili” sau nu.

6. Presiunile pentru conformitate
Peste tot in jurul vostru vor exista oameni care sa va spuna cum sa fiti, sa urmati o anumita cale profesionala sau sa faceti anumite lucruri. Insa, pe termen lung, inteligenta emotionala va necesita o rezistenta in fata acestor presiuni, cerandu-va sa va respectati propriile valori de baza pentru a va determina drumul in viata.

Nu trebuie sa va fie teama sa va comportati precum un somon, mergand impotriva curentului – cel mai probabil, veti regreta mult mai mult faptul ca v-ati conformat decat faptul ca v-ati eliberat.

7.Conflictele inutile
Chiar daca sunteti capabili sa va impuneti si sa fiti directi in timp ce comunicati, este mai bine sa evitati incurcaturile ce apar in urma unor certuri, care si asa nu vor duce nicaieri.

Trebuie sa va alegeti confruntarile in concordanta cu ceea ce conteaza cu adevarat – nu va consumati energia pe competitii rautacioase sau pe ciondaneli, ci stocati-va acea energie pentru interactiuni pozitive.

8. Barfa
Barfitul este un alt tip de interactiune negativa pe care ar fi bine sa o evitati. In cel mai bun caz, nu are niciun folos; dar, in cel mai rau caz, poate avea consecinte grave. Va va pune o pecete, facandu-va o persoana in care nu se poate avea incredere.

Persoanele inteligente emotional cauta conversatii mult mai profunde si cu sens, nu se axeaza pe zvonuri, fiind constienti de gravitatea cuvintelor spuse.

9. Supra-oferta
Daca spuneti da la orice rugaminte, tot ce veti face este sa va epuizati si sa va distrugeti. Gasiti metode de a oferi inapoi comunitatii si lumii dar trebuie sa stiti si cand sa stati deoparte pentru a va reincarca si pentru a va revitaliza sufletul.

Nu o luati ca o forma de egoism atunci cand aveti grija si de voi – este o miscare desteapta si mai mult, este necesara.

10. Cautarea aprobarii
In final, persoanele inteligente emotional au trecut peste nevoia de a cere permisiunea altora atunci cand vor sa actioneze intr-o directie sau cand vor sa isi expuna o parere.

Atunci cand va doriti un lucru, trebuie sa aveti curajul bazat pe propriile convingeri si sa actionati!

Invatand sa va validati propria persoana, veti reusi sa dobanditi mai multa incredere, o atitudine pozitiva si convingerea ca veti reusi in orice va propuneti sa indepliniti.

7 thoughts on “10 lucruri pe care persoanele cu inteligenta emotionala le evita

  1. Informatiile prezentate in acest articol demonstreaza clar importanta colaborarii dintre tehnologie si mediu pentru a gasi solutii eficiente pentru problemele actuale legate de schimbarile climatice si poluare. Este esential sa ne orientam catre solutii sustenabile si sa folosim tehnologia in avantajul nostru si al mediului inconjurator.

  2. Sunt impresionat de exemplele prezentate in articol privind utilizarea inteligenta a resurselor prin intermediul tehnologiei. Este incurajator sa vedem cum aceste solutii pot avea un impact pozitiv asupra mediului si pot contribui la sustenabilitatea planetei noastre. Ar trebui sa ne implicam mai mult in adoptarea acestor practici.

  3. Articolul este foarte interesant, oferind informatii relevante despre impactul tehnologiei asupra mediului inconjurator. Este impresionant cum solutiile digitale pot contribui la reducerea poluarii si la protejarea ecosistemelor. Ma bucur ca exista initiatve care promoveaza utilizarea responsabila a tehnologiei.

  4. Felicitari autorului pentru acest articol bine documentat si informativ despre tehnologia blockchain. Ma bucur ca am avut ocazia sa aflu mai multe despre aceasta tehnologie revolutionara si cum poate schimba lumea in viitor.

  5. Sunt uimit de cat de multa securitate poate oferi blockchain-ul si modul in care poate proteja datele personale. Este incredibil cum aceasta tehnologie poate contribui la o mai mare transparenta si securitate in diverse sectoare.

  6. Este impresionant cum blockchain-ul poate revolutiona industria financiara si nu numai. Acest articol ofera o imagine clara asupra potentialelor aplicatii ale tehnologiei blockchain si ma determina sa explorez mai mult acest subiect.

  7. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra tehnologiei blockchain. Sunt impresionat de modul in care sunt prezentate beneficiile acestei tehnologii si cum poate fi implementata in diverse domenii.

Comments are closed.