Piata fortei de munca este intr-o continua schimbare si evolutie. Desi studiile superioare sunt in cele mai multe cazuri indispensabile atunci cand esti in cautare de un nou job, exista si alte variante foarte profitabile care nu necesita acest lucru.

Piata fortei de munca este intr-o continua schimbare si evolutie. Desi studiile superioare sunt in cele mai multe cazuri indispensabile atunci cand esti in cautare de un nou job, exista si alte variante foarte profitabile care nu necesita acest lucru.

Asadar, ce posturi au angajatorii romani nevoie sa ocupe in 2023?

Operator utilaje

Stim cu totii ca, in ceea ce priveste domeniul constructiilor, angajarile se fac pe banda rulanta pentru ca intr-adevar, este nevoie de forta de munca atat la propriu, cat si la figurat.

Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale spune ca, in 2023, se cauta astfel de lucratori, dar si operatori de utilaje. De obicei, un astfel de operator se asigura de functionarea in siguranta a utilajelor si este instruit asa cum trebuie inainte de a incepe munca efectiva.

Videochat

Industria videochat-ului a explodat in ultima perioada la noi in tara. Cu toate acestea, multi angajatori inca isi cauta modele pe care incearca sa le convinga prin argumente avantajoase.

Spre exemplu, Rich Girls Studio promite seriozitate si transparenta, dar si un mediu de lucru sigur, un venit foarte promitator, sprijin si comunicare corespunzatoare.

Site-ul lor prezinta toate beneficiile de care te vei bucura daca alegi o cariera in videochat, dar ei subliniaza ca experienta modelelor este cea mai importanta pentru ei, iar de aceea ei fac tot posibilul pentru a crea un mediu cat mai placut de munca pentru acestea.

Electrician

Meseria de electrician este una care pare a avea un viitor asigurat, iar asta pentru ca din ce in ce mai multa lume incepe sa apeleze la tehnologii sustenabile si regenerabile.

Astfel, cererea de electricieni creste si ea. Aceasta meserie nu necesita diploma universitara si exista tot soiul de firme care ofera training si care te pot ajuta sa inveti ce inseamna cu adevarat meseria de electrician.

Bucatar sef

Pandemia si-a lasat amprenta asupra noastra pana si in ziua de astazi. Impactul pe care aceasta l-a avut asupra noastra inca se mai simte, pentru ca dupa incheierea ei, tot mai multe persoane au inceput sa aprecieze mult mai mult iesirile in oras.

Ce inseamna asta? Ei bine, inseamna ca si restaurantele au tot mai multi vizitatori, iar competentele in ceea ce priveste gatitul sunt un mare plus.

Traim vremuri in care de multe ori nu avem timp nici sa respiram, daramite sa gatim! Asa ca bucatarii sefi sunt intr-o continua cautare, pentru ca multa lume fie iese in oras pentru a manca, fie comanda acasa.

Igienist dental

Igienistul dental se regaseste in lista cu cele cateva meserii din domeniul sanatatii care nu necesita studii superioare. Cata vreme inveti aceasta meserie, ulterior procesului poti fie sa te angajezi la un cabinet, fie sa lucrezi pe cont propriu.

Aceasta meserie este potrivita celor pe care ii tenteaza un job in domeniul sanatatii, dar nu isi doresc sau nu au posibilitatea de a studia pentru o perioada indelungata de timp.

In concluzie, sunt multe joburi pe care le poti face si fara a te ingrijora cu privire la lipsa studiilor superioare. Si multe dintre ele sunt chiar foarte bine platite!
Sursa foto: pexels.com

4 thoughts on “Cele mai cautate joburi in 2023 care nu necesita studii superioare

  1. Am fost impresionat de informatiile prezentate in acest articol. Este evident ca tehnologia joaca un rol tot mai important in educatie si trebuie sa fim deschisi la adaptarea la noile metode de predare. Cu toate acestea, cred ca este necesar sa se faca o evaluare atenta a impactului pe termen lung al acesteia asupra elevilor.

  2. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva inedita asupra subiectului abordat. Sunt de acord cu autorul ca este important sa ne informam corect si sa avem o gandire critica. Totodata, apreciez faptul ca au fost prezentate atat avantajele, cat si dezavantajele utilizarii tehnologiei in educatie.

  3. Ma bucur sa vad ca exista progrese semnificative in domeniul medical, iar acest articol subliniaza importanta cercetarii si inovatiei. Dispozitivul prezentat pare a fi un pas important in directia corecta pentru imbunatatirea diagnosticarii si tratamentului bolilor. Sper ca aceasta tehnologie sa devina disponibila pe scara larga cat mai curand posibil.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra evolutiei tehnologiei in domeniul medical. Este impresionant cum cercetatorii au reusit sa dezvolte un dispozitiv atat de avansat care poate revolutiona diagnosticarea bolilor. Sunt incantat sa vad cum tehnologia poate fi folosita pentru a imbunatati sanatatea oamenilor.

Comments are closed.