Indiferent daca vrei un set de farfurii de 12 persoane sau un set mai mic, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti criteriile de cumparare, astfel incat sa te asiguri ca iti cumperi farfuriile potrivite.

Un set de farfurii te va ajuta sa dai mai multa ordine mesei tale si sa creezi aranjamente mai interesante.

Vesela pe care o folosim este, de asemenea, o parte importanta a meselor noastre si cu siguranta ai inceput sa te gandesti de mai multe ori la ceea ce ar fi ideal pentru familia si bucataria ta. Aici iti spunem de ce ar trebui sa tii cont atunci cand alegi, astfel incat sa nu regreti niciodata decizia ta.

Doua seturi de tacamuri

Sa ai doua seturi de tacamuri este esential: unul de folosit zilnic, mai usor, fara atatea piese, mai economic; si altul pentru evenimente speciale, un material putin mai mare, mai bun, mai complet. Un set de farfurii modern este cea mai buna solutie pentru mesele speciale.

In plus, daca ai copii sau persoane care sunt in vizita, incearca sa ai pentru ei farfurii mai mici si tacamuri din materiale care nu se sparg pentru a nu provoca un accident. In plus, le poti alege din materialul lor preferat. Gasesti si seturi fe farfurii ieftine pentru care sa nu iti para rau daca se sparg.

Pentru anumite produse alimentare, alege farfurii patrate. Sushi de exemplu se serveste mai alegant din ele.

Materialul

Asa cum am mentionat anterior, ar fi bine sa gasesti vasele, paharele si alte ustensile pe care le utilizezi in fiecare zi, dintr-un material rezistent, mai ales daca ai copii acasa. Aminteste-ti ca acest lucru de a avea tacamuri frumoase, te va face sa te simti mandru si sa faci o mie de fotografii si sa le impartasesti cu toata lumea.

Recomandam materiale precum melamina, ceramica si chiar plasticul dur, acesta din urma special pentru copii. De asemenea, ar trebui sa ai si un set de farfurii de portelan.

Practic

Frumosul nu ar trebui sa fie in contradictie cu practica. Pentru ca, desi ne dorim ca farfuriile, paharele, lingurile si orice altceva sa arate grozav si sa se combine cu orice, nu trebuie sa lasam deoparte utilizarea pe care vrem sa o oferim. Este inutil ca este frumos, daca mancarea ta nu se potriveste bine in setul tau, daca farfuria se spala greu sau se pateaza foarte usor.

Design

Daca pentru tine culoarea si armonia din bucataria ta sunt cele mai importante, incearca sa ai culorile peretilor, aparatelor de gatit si chiar perdelelor si fetelor de masa asortate cu farfuriile tale.

Nu putine persoane fac asta destul de des si asorteaza seturile de tacamuri cu mobilierul sau peretii din bucataria lor. Este un lucru inedit, dar chic! Poti de asemenea sa cumperi un set de farfurii dreptunghiulare pe care sa le utilizezi la ocazii speciale si care sa dea mesei tale un aspect fantastic.