Noul, iminentul – si uneori necesar – mod de lucru pe care il traim acum este de acasa, in afara locului de munca obisnuit.

Nu este vorba doar de o schimbare la nivel profesional sau mental, ci si de predispozitia mediului in care traim.

Munca de acasa a devenit o realitate pentru multi angajati. Ideea de a lucra de acasa s-a normalizat brusc, cu avantajele sale mari, dar si cu dezavantajele sale.

Unora le va fi mai mult sau mai putin dificil sa se adapteze la noua rutina, dar nu exista nicio indoiala ca, daca nu ai mai facut acest lucru pana acum, este timpul sa iti adaptezi locuinta cu mobilierul potrivit.

Pentru a lucra cu un computer de acasa, nu ai nevoie de prea mult spatiu. Dar trebuie sa tii cont de faptul ca vei petrece multe ore stand jos si ca ai nevoie de un loc in care sa poti lucra confortabil si sanatos.

De ce mobilier si decoratiuni ai nevoie pentru a putea lucra de acasa? Cum sa adaptezi un birou sau o camera de zi astfel incat sa poti lucra confortabil la calculator? Iata cateva sfaturi.

Alege, pentru birou, un spatiu cu lumina naturala

Cauta, pentru amplasarea biroului la care lucrezi, un loc care beneficiaza de cat mai multa lumina naturala.

Cu lumina din partea ta stanga, sau frontal, plaseaza biroul cat mai aproape de una dintre ferestrele din camera.

Daca il vei aseza chiar in fata geamului, cu o latura deasupra caloriferului de exemplu, el va fi bine integrat in decorul din restul camerei si vei economisi astfel si spatiu.

Personalizeaza-l cu cateva obiecte care sa te inspire

Acum, cand iti desfasori activitatea de acasa, este cel mai bun moment sa iti personalizezi in voie biroul cu obiectele decorative care iti fac placere.

Adauga la locul de lucru niste tuse personale, cum ar fi fotografii ale celor dragi sau alte obiecte la care tii.

In plus, o planta decorativa, un tablou cu un citat motivational si o lampa de birou cu un design interesant vor fi de ajutor nu doar ca sa-ti stimuleze creativitatea, dar si sa te ajute sa poti vizualiza lucruri placute atunci cand faci o pauza.

Organizeaza spatiul de lucru

Este nevoie sa creezi un cadru confortabil si un mediu propice pentru activitatea ta pe birou si in spatiul din jurul lui.

Pastreaza lucrurile intr-o nota simpla si nu incarca inutil locul cu obiecte care-ti pot distrage atentia de la activitatea ta.

Un beneficiu suplimentar al amenajarii biroului, daca lucrezi de acasa, este ca poti adapta zona stilului si decorului camerei. Vei crea, astfel, cadrul perfect pentru activitatea pe care o desfasori de acasa.

Alege un scaun confortabil

Unul din cele mai importante aspecte este sa alegi un scaun ergonomic, care sa-ti asigure confort pentru spate.

Cu atat mai mult acum, fiind acasa, poti opta pentru unul din multiplele oferte de acest gen, fiindca vei face alegerile strict in functie de preferintele tale sau de decor.

Din oferta de scaune pentru birou din magazinele online, poti alege unul cu o configuratie moderna, ce are sezutul pivotant si inaltimea ajustabila, realizat din piele ecologica, sau o varianta de tip fotoliu, in culori vesele si realizat din catifea, daca ti se pare ca este mai potrivit cu restul ambientului.

Pastreaza o atmosfera ingrijita

Munca de acasa necesita conditii optime pentru a functiona bine. Ca si cum ar fi vorba de biroul real, orice spatiu destinat acestei particularitati trebuie sa fie strict functional si optimizat.

Un spatiu de lucru relaxant merge mult mai departe de confort si estetica. Te face mai productiv si mai eficient si iti da o stare de spirit mai buna.

Chiar daca iti desfasori activitatea de acasa, organizarea ar trebui sa faca parte din stilul mediului. Un spatiu bine structurat, cu biroul de lucru orientat spre usa si cu un fundal bun pentru videoconferinte, va fi perfect pentru aceasta ocazie.

In acelasi timp, ar trebui sa dispuna de mobilierul necesar pentru a stoca si depozita toate fisierele si documentele importante.

Cu ajutorul acestor sfaturi pentru a-ti pregati zona de lucru, vei putea avea un randament mai bun la locul de munca, vei fi mai confortabil si vei crea un mediu care sa te inspire si care sa te ajute sa te concentrezi.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Amenajarea biroului atunci cand iti desfasori activitatea de acasa

  1. Un aspect remarcabil al articolului este abordarea echilibrata a avantajelor si dezavantajelor tehnologiei, subliniind necesitatea unei utilizari responsabile. Este esential sa intelegem rolul crucial pe care il joaca tehnologia in evolutia societatii noastre, dar totodata sa fim constienti de potentialele riscuri si impacturi negative. Articolul ofera o viziune cuprinzatoare asupra acestui subiect complex.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra impactului pe care tehnologia il are asupra societatii moderne. Este impresionant cum inovatiile tehnologice au schimbat complet modul in care comunicam si interactiunile noastre zilnice. De asemenea, autorul subliniaza importanta adaptarii la schimbarile tehnologice pentru a ramane relevanti si competitivi pe piata.

  3. Dezvoltarea inteligentei artificiale ridica totodata unele dileme etice, asa cum se mentioneaza in articol. Este important sa fim constienti de potentialele riscuri asociate cu utilizarea acestei tehnologii si sa gasim solutii responsabile pentru a gestiona aceste provocari.

  4. Mi-a placut faptul ca autorul a adus exemple concrete de aplicatii practice ale inteligentei artificiale, precum sistemele de detectie a fraudelor sau de recunoastere faciala. Acest lucru demonstreaza importanta acestei tehnologii si potentialul sau in rezolvarea problemelor reale.

  5. Articolul prezinta informatii foarte interesante despre dezvoltarea inteligentei artificiale si impactul acesteia in diverse domenii. Este impresionant cum tehnologia evolueaza rapid si cum se pot aplica algoritmi de invatare automata pentru a imbunatati procesele din diferite industrii.

Comments are closed.