Mizand pe culorile specifice, incorporand in design mobilier cu design neobisnuit sau alegand combinatii contrastante de texturi … sunt doar unele din modurile prin care putem obtine un living cu aer retro.

In ultimii ani s-au impartasit zeci de idei despre cum sa decoram un living in stil retro.

Aceasta tendinta interesanta imbina perfect elementele moderne cu estetica barocului si cu mobila care aminteste de anii ’60, pentru a crea o atmosfera de caldura si familiaritate, care ne face sa tanjim pentru trecut.

Este caracterizat de indrazneala, lumina si culoare, acestea din urma aflandu-se in contrast, alternand de la negru la galben. In amenajari, il recunoastem dupa piese de mobilier cu o forma curbata.

Stilul retro poate fi implementat oriunde in casa, cu toate acestea, livingul ramane camera favorita. Din acest motiv, mai jos, vrem sa va impartasim cateva sfaturi pentru decorarea unui living cu aer retro, care speram sa va placa.

Culori puternice

Stilul retro este reprezentat, in primul rand, de culori puternice. Pentru un design contemporan cu tendinte retro, ideal este sa combini piese de mobilier si accesorii cu imprimeuri geometrice sau monocrome, usor psihedelice, in nuante precum verde avocado, portocaliu aprins si galben mustar.

O sectiune portocalie, precum un simplu covor sau o canapea, de exemplu, iese in evidenta, acesta fiind acel element deosebit care atrage atentia.

Mobilier cu linii arcuite

Retro inseamna forme inedite, extavagante sau chiar usor abstracte, obtinute prin linii arcuite si curbe gratioase. Poti opta pentru o masa cu picioare conice sau un scaun cu spatarul rotund, detalii care amintesc de anii ‘60 si ‘70.

Canapele cu forme neobisnuite

O canapea in stil retro poate da farmec livingului tau, mai ales daca este colorata intr-o nuanta de albastru, verde sau portocaliu. Exista numeroase modele deosebite la canapele, dar specifice unei amenajari retro sunt cele cu design simplu, fara brate voluminoase.

Decoreaza canapeaua cu perne imprimate cu grafica pop, stil Andy Warhol, si cu pleduri cu franjuri, ce amintesc de exuberanta perioadei hippie.

Obiecte de iluminat cu un design minimalist

Stilul retro si minimalismul merg mana in mana – si poate nicaieri nu este mai evident decat atunci cand vine vorba de obiectele de iluminat. Lampile si candelabrele simple creeaza o estetica eleganta – si aduc un echilibru intregului design.

Asadar, concentreaza-ti atentia asupra corpurilor de iluminat cu accente moderne si forme simple.

Fotolii retro

Daca esti in cautarea unor fotolii cu design retro, poti opta fie pentru unele simple, cu spatar arcuit sau brate din lemn, fie pentru unele cu aer boem, precum cuiburile de podea sau hamacele tip scaun.

Comoda din lemn pentru TV

Televizoarele, o parte esentiala a designului retro, au fost punctul central in majoritatea gospodariilor (in anii ‘70 – ‘80), iar suportul acestuia (numit si comoda) a devenit rapid o piesa de design importanta.

Astazi, aspectul minimalist al modelului de suport pentru TV din anii ‘80 este suficient de versatil pentru a fi folosit in living. Poti achizitiona mobilier clasic din lemn, cu finisari patinate, sau poti opta pentru reconditionarea mobilierului existent, dandu-i un aspect retro.

Masa din lemn de nuc

Daca iti doresti sa ai un living cu accente retro, masa din lemn de nuc este una dintre piesele cheie.

Piesele de mobilier realizate din lemn de nuc sunt piese eterne care, nu doar ca rezista o data cu trecerea anilor, dar au si o durabilitate cand vine vorba de zgarieturi sau lovituri.

Masa cu picioare conice, pe langa deosebitul finisaj de nuc, ne aduce aminte de piesele de mobilier mai vechi, care echilibreaza perfect forma si texturile sale.

Inspira-te cu incredere din ideile de mai sus si amenajeaza-ti un living cu aer retro pe gustul tau, unde poti sa iti petreci timpul alaturi de familia sau prietenii tai.

{{clean}}
{{clean2}}